Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

TERME AGD MEKKE'NİN FETHİNİ KUTLAYACAK

TERME AGD MEKKE

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Terme Temsilciliği tarafından 31 Aralık`ta `Mekke`nin Fethi` kutlanacak.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından Terme Belediye Kültür Merkezi`nde düzenlenecek geceye Eğitimci-Yazar Mecit Dönmezbilek konuşmacı olarak katılacak.
Ayrıca gecede Kur`an-ı Kerim tilaveti, ilahi ve ezgiler, sinevizyon gösterimi ile Siyer-i Nebi Ödül Töreni gibi çeşitli etkinlikler yer alacak.

Mekke`nin fethinin 1384. yıldönümünü kutlayacaklarını kaydeden ADG Terme Şubesi Başkanı Enbiya Koç, “Biz Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak, bu coğrafyanın harcının İslam olduğuna, bu toprakları bize yurt yapan anlayışın fetih ruhu olduğuna inanıyoruz. 31 Aralık akşamı saat 19.00`da tüm halkımızı çocukları ile beraber Terme Belediyesi Kültür Merkezi`nde düzenleyeceğimiz “Mekke`nin Fethi” programına davet ediyoruz.”dedi.

Ayrıca yılbaşı eğlencelerini eleştiren Koç, “Yılbaşı Eğlencesi denilen ve neredeyse tüm dünyaya dayatılan bu harekete karşı bir tavır takınmamızın İslam`ın bir gereği olduğuna inanıyoruz. İnsanlarda dini duyguları zedeleyen her türlü eğlence anlayışını reddediyor, bu tip eğlencelere tepki koymanın her erdem sahibi insanın görevi olduğunu düşünüyoruz.”dedi.